Senaste bryggningarna

Harley Wine 15 Februari  

En Amerikansk Barley Wine som ska ligga till sig ett år. 

OG 1.110 Est.FG 1.038 Est ABV 10%> IBU 95 EBC 36

Garageportsöl 15 Februari  

Vår version av smaklös industrilager för att halsas i vårsolen, om den kommer.

OG 1.050 Est.FG 1.006 Est ABV 5,1% IBU 22 EBC 5

Färdigjäst

Eldorado - The Lost City of Gold 5 Februari  

Baserad på Nya Världens IPA men med enbart Eldorado humle.

OG 1.061 Est.FG 1.013 Est ABV 6,7% IBU 48 EBC 8 Measured FG 1,010 ABV 6,8%

Punkalager 1 Februari  

Baserad på Pistonhead Flat Tire fast bättre

OG 1.051 Est.FG 1.007 Est ABV 5,1% IBU 26 EBC 8,4 Measured FG 1,008 ABV 5,7%

Belgian Gold 1 Februari  

En belgisk blond i projektet att brygga alla typer av öl.

OG 1.063 Est.FG 1.013 Est ABV 6,8% IBU 22 EBC 10 Measured FG 1,007 ABV 7,4%

 

 

 

 

 

Senaste bryggningarna

Punkalager 1 Februari  

Baserad på Pistonhead Flat Tire

OG 1.051 Est.FG 1.007

Belgian Gold 1 Februari  

En belgisk blond i projektet att brygga alla typer av öl.

OG 1.063 Est.FG 1.013

Eldorado - The Lost City of Gold 5 Februari  

Baserad på Nya Världens IPA men med enbart Eldorado humle.

OG 1.061 Est.FG 1.013

Cosmoswarz 5 Februari  

En Swarzbier i projektet att brygga alla typer av öl.

OG 1.054 Est.FG 1.016

 

 

Favoriter i repris och nykomponerade recept!

Nästa bryggning 2019-05-07

Vi kommer brygga följande öl: 

Saison French Kiss (version 1) 

Bavarian Hefeweizen

Brut IPA (veriosn 1)

Pollo de la Playa

Svängens Golden Hoppy Ale

 

 

 

Man kan inte utala sig om något innan man testat. Därför ska vi brygga alla kända ölstilar som finns och du kan vara med på resan! Vi kommer lista vilka stilar som ligger i pipen och tipsa om kommersiella öl som finns att få tag på så du kan testa dem och sen vår tolkning. Häng med!

 

 

Vi premiärbrygger 80-liters dubbelbryggd!

Nästa bryggning 2019-04-06

Efter att vårt första bryggverk (Coobra CB5) ballade ur totalt och det nya gav upp redan de första bryggningarna så har vi reklamerat dem till ölkompaniet som i sin tur lämnat dem till tillverkare/importören (Coobra). De i sin tur har reparerat bryggverk nr 1 och gett oss ett nytt för nr 2. Under tiden fick vi låna Ölkompaniets bryggverk som de använder i butiken vid utbildningstillfällen vilket var mycket bra kundbemötande enl mig. 

Nu till helgen kommer vi att brygga en Tjeckisk Ugglarp Pilsner och en klon på  Pistonhead Flat Tire  (Humlad lager) 

Ugglarp Pilsner

ABV: 4,6% Bitterness: 40,8 IBUs Color: 7,2 EBC Co2Vol: 2,3

Malt: Pilsner Malt, Vienna Malt, Cara-Pils, Munich

Humle: Magnum, Saaz

Jäst: Czech Pilsner Lager

Flat Tire 

ABV: 4,4% Bitterness: 33,7 IBUs Color: 8,6 EBC Co2Vol: 2,3

Malt: Pilsner Malt 67,6%, Munich Light 20,3%, Cara-Pils/Dextrine 12,2%

Humle: Magnum, Magnum, Centennial, Mosaic

Jäst: Lager German

Länkar till orginalölet - Systembolaget - Spendrups

 Buteljering 

Vi kommer till helgen ha en batch Pilsner Ugglarp #5 och Mango NEIPA klara för kolsyresättning/buteljering/avsmakning.

Angående kolsyresättning så började vi med att kolsyresätta på flaska, man tillsätter sockerlösning till varje flaska när man buteljerar och så jäser ölen i två veckor på flaskan och kolsyresätter ölen med biverkningen att det blir en otrevlig bottensats som inte passar folk som oss som är i farten. 

Vi gick över på fat och kolsyresatte genom att koppla på kolsyra under ca 5 dagar enl en tabell med önskad kolsyrenivå i färdig öl och temperaturen vid kolsyresättning. Fungerade bra men vem orkar vänta 5 dagar på att något kanske är klart att dricka?

Nu kommer vi bygga ihop en apparat för att tvångskolsyresätta ölen på en timme per fat. Apparaten består kortfattat av en pump, t-koppling, slang och en kolsyresten. Här är en länk till Blichmanns version Quick Carb

 Jäsning

Dessa håller för tillfället på att jäsa: Ugglarp Lezak, French Kiss Hisingen Session

 

Nya drycker

Malin håller på att starta upp en Kombucha som vi kommer få avnjuta om några veckor.