- Skriven av Jimmy
Senaste bryggningarna
Harley Wine 15 Februari
En Amerikansk Barley Wine som ska ligga till sig ett år.
OG 1.110 Est.FG 1.038 Est ABV 10%> IBU 95 EBC 36
Garageportsöl 15 Februari
Vår version av smaklös industrilager för att halsas i vårsolen, om den kommer.
OG 1.050 Est.FG 1.006 Est ABV 5,1% IBU 22 EBC 5
Färdigjäst
Eldorado - The Lost City of Gold 5 Februari
Baserad på Nya Världens IPA men med enbart Eldorado humle.
OG 1.061 Est.FG 1.013 Est ABV 6,7% IBU 48 EBC 8 Measured FG 1,010 ABV 6,8%
Punkalager 1 Februari
Baserad på Pistonhead Flat Tire fast bättre
OG 1.051 Est.FG 1.007 Est ABV 5,1% IBU 26 EBC 8,4 Measured FG 1,008 ABV 5,7%
Belgian Gold 1 Februari
En belgisk blond i projektet att brygga alla typer av öl.
OG 1.063 Est.FG 1.013 Est ABV 6,8% IBU 22 EBC 10 Measured FG 1,007 ABV 7,4%
- Skriven av Jimmy
Senaste bryggningarna
Punkalager 1 Februari
Baserad på Pistonhead Flat Tire
OG 1.051 Est.FG 1.007
Belgian Gold 1 Februari
En belgisk blond i projektet att brygga alla typer av öl.
OG 1.063 Est.FG 1.013
Eldorado - The Lost City of Gold 5 Februari
Baserad på Nya Världens IPA men med enbart Eldorado humle.
OG 1.061 Est.FG 1.013
Cosmoswarz 5 Februari
En Swarzbier i projektet att brygga alla typer av öl.
OG 1.054 Est.FG 1.016
- Skriven av Jimmy
Favoriter i repris och nykomponerade recept!
Nästa bryggning 2019-05-07
Vi kommer brygga följande öl:
Saison French Kiss (version 1)
Bavarian Hefeweizen
Brut IPA (veriosn 1)
Pollo de la Playa
Svängens Golden Hoppy Ale
- Skriven av Jimmy
Man kan inte utala sig om något innan man testat. Därför ska vi brygga alla kända ölstilar som finns och du kan vara med på resan! Vi kommer lista vilka stilar som ligger i pipen och tipsa om kommersiella öl som finns att få tag på så du kan testa dem och sen vår tolkning. Häng med!
- Skriven av Jimmy
Vi premiärbrygger 80-liters dubbelbryggd!
Nästa bryggning 2019-04-06
Efter att vårt första bryggverk (Coobra CB5) ballade ur totalt och det nya gav upp redan de första bryggningarna så har vi reklamerat dem till ölkompaniet som i sin tur lämnat dem till tillverkare/importören (Coobra). De i sin tur har reparerat bryggverk nr 1 och gett oss ett nytt för nr 2. Under tiden fick vi låna Ölkompaniets bryggverk som de använder i butiken vid utbildningstillfällen vilket var mycket bra kundbemötande enl mig.
Nu till helgen kommer vi att brygga en Tjeckisk Ugglarp Pilsner och en klon på Pistonhead Flat Tire (Humlad lager)
Ugglarp Pilsner
ABV: 4,6% Bitterness: 40,8 IBUs Color: 7,2 EBC Co2Vol: 2,3
Malt: Pilsner Malt, Vienna Malt, Cara-Pils, Munich
Humle: Magnum, Saaz
Jäst: Czech Pilsner Lager
Flat Tire
ABV: 4,4% Bitterness: 33,7 IBUs Color: 8,6 EBC Co2Vol: 2,3
Malt: Pilsner Malt 67,6%, Munich Light 20,3%, Cara-Pils/Dextrine 12,2%
Humle: Magnum, Magnum, Centennial, Mosaic
Jäst: Lager German
Länkar till orginalölet - Systembolaget - Spendrups
Buteljering
Vi kommer till helgen ha en batch Pilsner Ugglarp #5 och Mango NEIPA klara för kolsyresättning/buteljering/avsmakning.
Angående kolsyresättning så började vi med att kolsyresätta på flaska, man tillsätter sockerlösning till varje flaska när man buteljerar och så jäser ölen i två veckor på flaskan och kolsyresätter ölen med biverkningen att det blir en otrevlig bottensats som inte passar folk som oss som är i farten.
Vi gick över på fat och kolsyresatte genom att koppla på kolsyra under ca 5 dagar enl en tabell med önskad kolsyrenivå i färdig öl och temperaturen vid kolsyresättning. Fungerade bra men vem orkar vänta 5 dagar på att något kanske är klart att dricka?
Nu kommer vi bygga ihop en apparat för att tvångskolsyresätta ölen på en timme per fat. Apparaten består kortfattat av en pump, t-koppling, slang och en kolsyresten. Här är en länk till Blichmanns version Quick Carb
Jäsning
Dessa håller för tillfället på att jäsa: Ugglarp Lezak, French Kiss Hisingen Session
Nya drycker
Malin håller på att starta upp en Kombucha som vi kommer få avnjuta om några veckor.