Vi har kommit upp i 440 liter bryggd öl!
Nästa bryggning 2019-02-23
Nu till helgen kommer vi att brygga en Bavarian Hefeweizen
ABV: 5,1% Bitterness: 13,0 IBUs Color: 6,3 EBC Co2Vol: 2,8
Malt: Wheat Malt 64%, Pilsner Malt 36%
Humle: Hallertauer
Jäst: Weihenstephan Weizen (3068)
Information om Hefeweizen
Buteljering
Vi kommer till helgen ha en batch Pilsner (nr3) klar för buteljering och en batch med Fransk Saion.
Båda dessa kommer vi smaka av och bedömma.
Jäsning
Dessa håller för tillfället på att jäsa:
Brut IPA #2 (Halvbatch)
Ni som smakade version 1 vet hur fantastiskt fruktigt och nimnt den var. Till version 1 använde vi oss av ett speciellt enzym som spjälkade upp de långa sockerkedjorna till kortare så att jästen (Safale US-05) kunde konsumera med socker och få en riktigt torr öl som resultat. I version 2 använder vi oss istället för enzym en jäst för mousserande vin (Lalvin EC-1118) som kan tugga i sig även de mer komplexa sockerarterna i vörten. Förhoppningsvis ressulterar detta i en ännu torrare version.
Efter att smakat av och bestämt vilken verion vi gillar bäst kommer vi snarast köra en helsats på 40 liter med vår favorit!
Poppels Nya Världens IPA
För tredje gången gillt kör vi NV IPA som var det första receptet vi testade och som shockade oss alla med sin förträfflighet! Balanserad, välhumlad favorit i repris med andra ord.