Vi premiärbrygger 80-liters dubbelbryggd!

Nästa bryggning 2019-04-06

Efter att vårt första bryggverk (Coobra CB5) ballade ur totalt och det nya gav upp redan de första bryggningarna så har vi reklamerat dem till ölkompaniet som i sin tur lämnat dem till tillverkare/importören (Coobra). De i sin tur har reparerat bryggverk nr 1 och gett oss ett nytt för nr 2. Under tiden fick vi låna Ölkompaniets bryggverk som de använder i butiken vid utbildningstillfällen vilket var mycket bra kundbemötande enl mig. 

Nu till helgen kommer vi att brygga en Tjeckisk Ugglarp Pilsner och en klon på  Pistonhead Flat Tire  (Humlad lager) 

Ugglarp Pilsner

ABV: 4,6% Bitterness: 40,8 IBUs Color: 7,2 EBC Co2Vol: 2,3

Malt: Pilsner Malt, Vienna Malt, Cara-Pils, Munich

Humle: Magnum, Saaz

Jäst: Czech Pilsner Lager

Flat Tire 

ABV: 4,4% Bitterness: 33,7 IBUs Color: 8,6 EBC Co2Vol: 2,3

Malt: Pilsner Malt 67,6%, Munich Light 20,3%, Cara-Pils/Dextrine 12,2%

Humle: Magnum, Magnum, Centennial, Mosaic

Jäst: Lager German

Länkar till orginalölet - Systembolaget - Spendrups

 Buteljering 

Vi kommer till helgen ha en batch Pilsner Ugglarp #5 och Mango NEIPA klara för kolsyresättning/buteljering/avsmakning.

Angående kolsyresättning så började vi med att kolsyresätta på flaska, man tillsätter sockerlösning till varje flaska när man buteljerar och så jäser ölen i två veckor på flaskan och kolsyresätter ölen med biverkningen att det blir en otrevlig bottensats som inte passar folk som oss som är i farten. 

Vi gick över på fat och kolsyresatte genom att koppla på kolsyra under ca 5 dagar enl en tabell med önskad kolsyrenivå i färdig öl och temperaturen vid kolsyresättning. Fungerade bra men vem orkar vänta 5 dagar på att något kanske är klart att dricka?

Nu kommer vi bygga ihop en apparat för att tvångskolsyresätta ölen på en timme per fat. Apparaten består kortfattat av en pump, t-koppling, slang och en kolsyresten. Här är en länk till Blichmanns version Quick Carb

 Jäsning

Dessa håller för tillfället på att jäsa: Ugglarp Lezak, French Kiss Hisingen Session

 

Nya drycker

Malin håller på att starta upp en Kombucha som vi kommer få avnjuta om några veckor.