Shepherds Pie
Easy
Cheap

En fantastisk rätt som värmer frusna kroppar! Fungerar fint att tillreda på hytten. 

Prep.
Cook.
Category: 

Ingredients

For 4 Person(s)

Mos

  • 1 kg potatis
  • 1 dl rapsolja
  • 2 st äggulor
  • malen muskotnöt
  • salt & peppar

Fyllning

  • 600 g blandfärs
  • 125 g rökt sidfläsk
  • 1 st gullök
  • 1 st morot
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 skvätt rödvin
  • 1 tsk Maggie soya
  • 1 msk bbq-sås

Shepherds Pie Directions

  1. Skala och koka potatis, häll av vattnet och pressa i potatispress. Tillsätt rapsolja, äggulor, salt, peppar och en gnutta muskot. Vispa moset väl. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Skala lök, morot och finhacka dem. 
  3. Stek färsen och bacon i en gryta eller rejäl stekpanna, tillsätt grönsaker efter en stund, senare tomatpuré och sist vetemjöl. Slå på buljong och worcestershiresås. Salta, peppra och låt vätskan sakta koka några minuter. Köttfärssåsen ska vara ganska torr så se upp så grytan inte bränns vid.
  4. Lägg färsen i en ugnsform och bred eller spritsa moset över. Grädda i ugn ca 25 minuter eller tills potatismoset har fin färg.
  5.  

Recipe notes

Om man vill går det fint att blanda ut potatisen med sötpotatis. 

Share This Recipe

Be the first to post a review

You must be logged in to review
Top